No pikaiset ratkaisut tulikin sitten eteen. Olin valmistautunut jo siihen, että Lumi ei kauaa täällä kanssamme ole, sillä neiti alkoi noin kk sitten oireilla takajalastaan. Lauman muut koirat Aada ja Bojokin osoitti asiasta mielipiteensä. Lumia seurailtiin tarkkaan, ja sitä komennettiin enempi kuin olisi tarvinnut. Lumi kuvattiin lonkistaan Kouvolassa, ja Dysplasiahan sieltä löytyi. Kipulääkettä annoin, ja seurasin olisiko neiti parempi.

Kipulääke kun lopetettiin, oireet palasivat. Joten näin nuorena tälläinen oireilu ei koskaan kerro hyvää. Mahdollisuudet 50-50, ja vielä ehken leikkaushoidot, joista ei koskaan luvata hyvää. Olin käynyt asiaa mielessäni jo tovin, sillä toivon, että mieheni tulisi kotiin, ettei lasten kanssa neitiä olisi tarvinnut viedä.

Mutta tänään tuli erittäin erikoinen juttu. Otin Lumin sisälle nukkumaan 10 aikoihin aamulla, ja vein lapset heidän kaverilleen. Siivoilin ja touhusin pentujen kanssa, ja sisällä. Ja sitten iltapäivästä päästin Lumin ulos. Näky oli aika järkyttävä. Lumin kasvot olivat turvonneet otsasta ja kuonosta, silmät olivat hyvin pienet viirut. Annoin välittömästi kyytabletteja, ja soitin päivystykseen. Sieltä sanottiin, että voin odotella rauhassa, jos ei laske niin pitää soittaa. En kuitenkaan jäänyt odottamaan turvotuksen laskua, sillä se tuntui että turposi vain enemmän.

Lähdin lääkäriin, ja tein päätöksen, että nyt oli sitten aika laskea neiti kivuistaan.

Joten näin tilanne nopeutui Lumin osalta. Nyt ei neidin tarvitse tuntea kipuja, ja voi olla aivan rauhassa. SIlti se sattuu, sillä tämä luonnon lapsi, oli kuitenkin mahtava persoona, niin herttainen, ja hyvä luonteinen, ja mikä hienointa Lumi oli NIIN upea iso sisko meidän landseer pentulaumalle. Ihanaa kun se pääsi niitä paimentamaan, sillä siitä neiti todella nautti.

LUMIN MUISTOLLE.

Magnola, Lumi

s.5.8.2008           †24.1.2009

Viimeiseen hetkeen asti annoit,
mun sua sylissäni pidellä.
Kivun keskellä vielä leikkiä jaksoit,
silmin luottavaisin hymyillä.


Liian äkkiä katkesi elämä

tuon pienen rohkean tytön.
Ja nyt tiedän, et koirien taivaassa,
on meillä oma enkeli nimeltä Lumi.