ONNEA KOVASTI Mareus pentueen ensimmäiselle landseer pentueelleni!!!

Vuosi on jo vierähtänyt. Ihania muistoja on mielessä pentulaatikko ajalta. Kyllä olikin vilskettä ja vipinää sen 12-viikon ajan. Ihania uusia tuttuja pentujen mukana on tullut. TOki muille maille vierahille menneet ovat jääneet ihan livenä näkemättä, mutta onneksi kuvia ja yhteydenpitoa on ollut kivasti :)

Mut kyllä hurja fiilis siitä, et just ne tästä lähti, ja vuosi jo meni.

Mutkia matkassa toki on varmasti ollut, mutta kaikesta on selvitty, niin mörköilyistä, omenoiden syömisistä kilotolkulla, kuin uusien tilanteiden kohtaamisissa ja paljon on oppia kakarat saaneet.

Luonteita varmasti moni mietti, varsinkin ne jotka eivät olleet Mallaa nähneet paljoa, ja perustivat yksittäisiin tilanteisiin arviotaan. Äityli kun on saanut kommenttia siitä osakseen varauksellisuuden takia tässä kotipihassa, ja siitä kun ei höhki kaikkien ympärillä, vaan esim. näyttelyissä nukkuu/lepää odottelee rauhassa, ja kertoo siitä ohikulkeville koirille silloin tällöin, ettei siellä ole tarve tutustua sen enempää, senkin HYVIN rauhallisesti murinalla, jos pään kääntäminen sivuun ei tehoa vastapuoleen taikka muut pienet signaalit. Ja Mallakin on saanut ison kasan itseluottamusta, kun olen ruvennut enepi kulkemaan sen kanssa tuol muailmalla...Joten oppia ikä kaikki...

 Mutta rehellisesti joka ikinen lapsonen on erittäin avoin ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Pikku juttuja on tapahtunut, joista keskustellaan ja niitä varmasti arvioidaan, mutta ikinä EI SAA yksittäistapauksiin vain luoda mielikuvaa pennuista. Niihin tilanteisiin usein liittyy paljon asioita jotka vaikuttavat koiran käytökseen, ja varsinkin kasvuvaiheessa. Monelta suunnalta olen saanut kuulla hienoista lansukoiruuksista, ja itsekin suurinta osaa nähnyt vuoden aikana, eri tilanteissakin. Ja olen tosi tyytyväinen :)

Joten jos sieltä periytyisi jotain, niin Malla on tehnyt ainakin hyvän TYÖN äitinä! Malla oli heino äiti, ja sehän se jättää ne jäljet pentuihin. Pentu kun oppii jo ihan muutaman päivän ikäisestä asioita, ja alkaa kasvattamaan itseään elämää varten kokemuksista/mallista jne. Eli täällä pentuja katsomassa käyneet tietääkin, ettei ollut minkäänlaista varaukselisuutta nähtävissä, ja Mallakin päästi vieraat katsomaan lapsia...Joten sitä ei ole mallina saatu äidiltä laisinkaan...

Vepeilyssä tuloskin junioriluokassa Hipille, joka myös juoksi speed race nopeimman ajan, ja näyttelyissä on pärjäilty ulkomaita myöten junioriluokissa hyvin arvosteluin. Mitäpä tässä kasvattaja voi enempää toivoa? Mallaa käytän jatkossakin jalostukseen ensi keväänä näillä näkymin, sillä pentue osoittaa jo sen, että on asioita hyvinkin paljon kohdallaan. Toivotaan, että iloisia hetkiä tulee lisää jatkossakin.

Näitä ihania hetkiä lisää, ja touhutakaa ja nauttikaa niistä teidän rakkaista perheenjäsenistänne. Pidetään edelleen yhteyttä. Olen AINA kuulolla :)

TÄSSÄ MUISTONA ENSIMMÄISESTÄ ELINPÄIVÄSTÄ. 1-vuotis kuvia odotellessa :) Laittakaa kaikki mulle kuvia jotka kynnelle kykenevät. I am waitin gpictures for 1-year old so please send me pictures if you noticed this :) THANK YOU!!